“Waar we vooral van hebben genoten deze vakantie is de tijd die we echt voor elkaar hadden”, vertelde een cliënt. “We hadden momenten die aanvoelden als een oase van samen.”

Een voor een druppelen ‘mijn stellen’ weer binnen na hun genoten zomervakantie.

Een oase van samen. Wat klinkt dat mooi en verfrissend.

Een ander echtpaar beschreef hun plek van verbinding eens als een oase; een specifieke tijd en plek om samen te zijn, te ontspannen, te rusten en liefdevolle gesprekken met elkaar aan te gaan. De veranda aan hun huis werd aangewezen en smaakvol ingericht als chillplek. De tijd die werd gereserveerd om samen te zijn: na de bedtijd van de kinderen.

 

WATER IN DE WOESTIJN

Een oase spreekt tot de verbeelding omdat het een onverwachte waterbron is in de uitgestrekte droge, dorre en hete woestijn:

  • Dorst kan worden gelest
  • Het is een vruchtbare plek
  • Er is water en schaduw voor mens en dier

Een oase is in zekere zin bijna een omgekeerd eiland;  een klein stukje water, omringd door een zee van zand of rotsen. Een oase kan ontstaan wanneer ondergronds water aan de oppervlakte komt door natuurlijke druk óf door het slaan van kunstmatige putten.

Zoals je in de vakantie wellicht hebt ervaren kan een ‘oase van samen’ er ineens onverwacht zijn. Liefde stroomt als vanzelf naar de oppervlakte wanneer je tot ontspanning komt en je de drukte van alledag even kunt loslaten.

Maar nu het echte leven weer begint kan het zomaar zijn dat de liefde niet meer onverwacht opborrelt.  Samen zul je een put moeten slaan om een oase te creëren:

  • Reserveer oasetijd voor jullie samen in je agenda: een paar uurtjes we-time per week
  • Kies of creëer een aangename plek waar je lekker privé met elkaar kunt kletsen

 

GEVAREN VOOR DE OASE

Weet je wat de grootste gevaren zijn voor een oase?

De omgeving van de woestijn. Bij een harde wind vervuilt en vult het woestijnzand de bron. De drukte van het leven zelf en alle afspraken die er straks weer op je afkomen kunnen er voor zorgen dat je agenda volloopt en er geen ruimte meer is voor jullie.

Een ander gevaar is dat de oase opdroogt omdat er te veel water wordt geput. Je knalt net zolang door met je werk en andere activiteiten dat je de vakantie gebruikt om je hele oase in een teug leeg te slurpen. ‘Zo, we kunnen er weer tegen tot de volgende zomer. Of in ieder geval tot de herfstvakantie.’

Wil je voorkomen dat je bron opdroogt na de vakantie? Wil je dat de liefde ook de rest van het jaar lekker blijft stromen?

Neem dan even wat oasetijd om elkaar de volgende vragen te stellen:

  • Wat kunnen wij doen om onze bron gevuld te houden?
  • Waarvan kom jij volledig tot rust?
  • Welke dag en welk tijdstip kunnen wij  wekelijks reserveren als ‘oasetijd’?
  • Welke plek (binnen of buiten) helpt bij het versterken van onze band? 

STEL GOEDE VRAGEN VOOR EEN BETERE RELATIE

Wat als je niet meer weet hoe je met elkaar in gesprek moet raken? Koop dan dit spel! De juiste vragen leiden tot een dieper gesprek.Leren liefhebben kaartensetIdeaal voor je ‘oasetijd’

‘Een aanrader voor wie elkaar in de relatie een beetje is kwijtgeraakt of voor wie verdieping in de relatie zoekt!’ (Jaqueline)

‘Wij hebben deze kaarten cadeau gegeven aan een bruidspaar. Ook hebben wij deze kaarten zelf. Iedere week bespreken we een kaart. Zo houden we het gesprek gaande en gaan er dingen positief veranderen in onze relatie.’ (Agapeetje)