Geloof legt de basis onder je huwelijk als een verzekering voor de onzichtbare toekomst die je samen tegemoet gaat. Je verzekert elkaar van je vertrouwen en betrouwbaarheid en zegt daarmee: “Wat er ook gebeurt; ik laat je nooit in de steek.” Vanuit die sterke basis mag je juist door geloof je heel kwetsbaar en afhankelijk opstellen. Van God en van elkaar. Het stelt je in staat om te zeggen: “Ik kan/wij kunnen het niet alleen; en tegen elkaar: “Ik heb je nodig.”

Misschien geloof je niet in God, maar kun je wel erkennen dat je hulp nodig hebt. Toegeven dat je het niet alleen kunt en dat je elkaar nodig hebt, lijkt niet van deze tijd. Toch is in heel wat onderzoeken aangetoond dat volwassenen – net als kinderen – behoefte hebben aan veilige hechting en emotionele verbondenheid. Voor je gezondheid en welzijn is een relatie met een partner voor het leven de beste keuze die je kunt maken. Jullie mogen elkaars veilige thuis zijn!

Van geloof, hoop en liefde wordt gezegd dat ze een gave van God zijn en daarom alle andere deugden overstijgen. Je mag ze vanuit die bron met open armen ontvangen, koesteren en uitdelen aan de wereld om je heen. Om te beginnen met degene die naast jou staat op je levenspad.

Wat is geloof?

Geloof geeft je de moed om vol te houden ook als alles tegen zit.
Door geloof ga je op weg zonder te weten waarheen.
Door geloof ontvang je de kracht om te (blijven) vertrouwen op een belofte.
Door geloof leer je offers brengen en mag het je alles kosten wat je lief is.
Door geloof leer je omstandigheden en elkaar verdragen.
Door geloof durf je risico’s te nemen.
Door geloof zijn er wonderen mogelijk.
Door geloof kies je ervoor elkaar te beschermen en voor elkaar op te komen
Door geloof kom je in actie, blijf je vastberaden, zet je door en blijf je vertrouwen op een betere toekomst.

Bovenstaande woorden zijn een persoonlijke inspiratie gebaseerd op hoofdstuk 11 van het boek Hebreeën uit de bijbel. Als je ze tot je neemt en meditatief overdenkt kun je er zelf of samen kracht uit ontlenen in perioden dat de twijfel toeslaat.

Want geloof me, die tijden zullen er zijn. Dat je afstand voelt, elkaar afweert, terecht komt in een knetterende ruzie en overvallen wordt door gevoelens van angst om verlaten te worden. Juist dan geeft geloof je vaste grond onder de voeten. BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren