Direct hulp nodig? Bel meteen: 06-53957989 info@huwelijkstrainer.nl

Waarom ik jou wil helpen van jouw huwelijk een succes te maken

 

Mijn naam is Jacoline Steegstra en ik geloof dat er hoop is voor vastgelopen huwelijken. Dat mannen en vrouwen samen iets moois kunnen maken van de relatie die zij voor het leven zijn aangegaan.

Vanuit die visie, mijn werkervaring en persoonlijke ervaring in het huwelijk heb ik alles wat ik ooit leerde als journalist, als jurist en als mediator samengevoegd in een methode om samen te bouwen aan een gelukkig huwelijk.

Ik help je om te leren:

  • hoe je kiest wat het belangrijkst is voor behoud van je relatie
  • hoe je het samen eens wordt over het huishouden, de opvoeding en geldzaken
  • hoe je open en begripvol communiceert, na en tijdens botsingen
  • hoe je elkaar in zijn waarde laat, zonder jezelf tekort te doen

Met wie werk ik graag?

Het liefst werk ik met leerbare echtparen en stellen die geloven in de veerkracht van zichzelf en hun huwelijk. Ze gaan voor een duurzame relatie en begrijpen dat die niet vanzelf gezond blijft, maar onderhoud nodig heeft. Ze zijn bereid open en eerlijk met elkaar in gesprek te gaan, ook over lastige onderwerpen. Ik help ze om samen oude patronen te doorbreken en nieuwe gezonde gewoontes te installeren.

Over het algemeen zijn het sterke mensen die kiezen voor een traject met mij. Ze geven niet ‘zomaar’ op, maar doen er alles aan om opnieuw met elkaar de verbinding te zoeken. Soms hebben ze klap na klap te verwerken gekregen op het gebied van gezondheid, problemen met de kinderen, familieconflicten of geldzorgen. Toch blijven ze kiezen voor elkaar omdat ze trouw zijn aan hun belofte.

Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen in jullie situatie? Bel me dan even of stuur een mail. Dan bekijken we samen even wat ik voor jullie kan doen.

 

Wie ben ik?

Als kind groeide ik op in een turbulent gezin met een psychisch zieke moeder en een vader die keihard werkte in en aan zijn eigen bedrijf. Van dichtbij ervoer ik hoe het huwelijk van mijn ouders onder hoogspanning stond en ik daar als kind niets aan kon doen. Ondanks alles bleven ze kiezen voor elkaar.

Al sinds 1991 samen in de huwelijksboot.

Zelf trouwde ik 26 jaar geleden op Curaçao. Daar werden ook onze drie kinderen geboren. In 2009 besloten we als gezin te (r)emigreren naar Nederland.

Mijn man en ik hebben ervaren dat het leven niet alleen cadeautjes uitdeelt, maar soms ook rake klappen. En dat we elkaar vooral in moeilijke tijden niet moeten loslaten. We vinden daarin leiding en inspiratie vanuit het christelijk geloof. Beiden zijn we er van overtuigd dat een huwelijk nooit ‘perfect’ is of ‘af’, maar – tot de dood ons scheidt – werk in uitvoering.

Over mijn persoonlijke ervaringen en mijn werk als relatiedeskundige schrijf ik eens in de zes weken als vaste columniste in de weekendbijlage van het Friesch Dagblad in de rubriek Thuis.

 

Opleiding en ervaring:

  • Mediator strafrecht en slachtoffer-dader-bemiddelaar voor Slachoffer in Beeld vanaf 2010
  • MfN Mediator vanaf 2008 (opleiding Van der Hoeven Nelissen: Van onderhandelen naar mediation)
  • Meester in de rechten (Universiteit van de Nederlandse Antillen)  + zes jaar familierechtjurist bij een notariskantoor op Curaçao
  • HBO Journalistiek + vier jaar dagbladredacteur op Curaçao (dagblad Amigoe)
  • diverse master classes en trainingen bij Open Circles Academy (business, finance, personal development)
  • modules psychopathologie, motivational interviewing, mediation in strafrecht bij Slachtoffer in Beeld
Jacoline Steegstra

Jacoline Steegstra