Direct hulp nodig? Bel meteen: 06-53957989 info@huwelijkstrainer.nl

Waarom ik jou wil helpen van jouw huwelijk een succes te maken

 

Mijn naam is Jacoline Steegstra en ik geloof dat er hoop is voor vastgelopen huwelijken. Dat mannen en vrouwen samen iets moois kunnen maken van de relatie die zij voor het leven zijn aangegaan.

Vanuit die visie, mijn werkervaring en persoonlijke ervaring in het huwelijk heb ik alles wat ik ooit leerde als journalist, als jurist en als mediator samengevoegd in een methode om samen te bouwen aan een gelukkig huwelijk.

Ik help je om te leren:

  • hoe je kiest wat het belangrijkst is voor behoud van je relatie
  • hoe je het samen eens wordt over het huishouden, de opvoeding en geldzaken
  • hoe je open en begripvol communiceert, na en tijdens botsingen
  • hoe je elkaar in zijn waarde laat, zonder jezelf tekort te doen

Met wie werk ik graag?

Het liefst werk ik met hoogopgeleide echtparen die geloven in de veerkracht van zichzelf en hun huwelijk. Stellen die bij mij komen staan bewust in het leven, ze doen aan persoonlijke ontwikkeling en ze willen graag leren hoe zij hun relatie en gezinsleven kunnen verbeteren. Ze zijn bereid om open en eerlijk met elkaar en met mij in gesprek te gaan ook over onderwerpen die lastig zijn om te bespreken.

Over het algemeen zijn het vooral sterke mensen die kiezen voor een traject met mij. Ze hebben al van alles geprobeerd, maar zijn niet van plan zijn om ‘zomaar’ op te geven. Tegelijkertijd zijn ze vaak al volkomen moe gestreden. Ze durven bijna niet meer te hopen dat het goed komt. Soms vluchten ze in hun werk of een agenda die bol staat van de sociale verplichtingen.

Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen in jullie situatie? Bel me dan even of stuur een mail. Dan bekijken we samen even wat ik voor jullie kan doen.

 

Wie ben ik?

Als kind groeide ik op in een turbulent gezin met een manisch-depressieve moeder en een vader die keihard werkte in en aan zijn eigen bedrijf. Van dichtbij ervoer ik hoe het huwelijk van mijn ouders onder hoogspanning stond en ik daar als kind niets aan kon doen. Ondanks alles bleven ze toch kiezen voor elkaar.

Al sinds 1991 samen in de huwelijksboot.

Zelf trouwde ik 25 jaar geleden op Curaçao. Daar werden ook onze drie kinderen geboren. In 2009 besloten we als gezin te (r)emigreren naar Nederland.

Mijn man en ik hebben ervaren dat het leven niet alleen cadeautjes uitdeelt, maar soms ook rake klappen. En dat we elkaar vooral in moeilijke tijden niet moeten loslaten. We vinden daarin leiding en inspiratie vanuit het christelijk geloof. Beiden zijn we er van overtuigd dat een huwelijk nooit ‘perfect’ is of ‘af’, maar – tot de dood ons scheidt – werk in uitvoering.

Over mijn persoonlijke ervaringen en mijn werk als relatiedeskundige schrijf ik eens in de zes weken als vaste columniste in de weekendbijlage van het Friesch Dagblad in de rubriek Thuis.

 

Opleiding en ervaring:

  • Mediator strafrecht en slachtoffer-dader-bemiddelaar voor Slachoffer in Beeld vanaf 2010
  • MfN Mediator vanaf 2008 (opleiding Van der Hoeven Nelissen: Van onderhandelen naar mediation)
  • Meester in de rechten (Universiteit van de Nederlandse Antillen)  + zes jaar familierechtjurist bij een notariskantoor op Curaçao
  • HBO Journalistiek + vier jaar dagbladredacteur op Curaçao (dagblad Amigoe)
  • diverse master classes en trainingen bij Open Circles Academy (business, finance, personal development)
  • modules psychopathologie, motivational interviewing, mediation in strafrecht bij Slachtoffer in Beeld
Jacoline Steegstra

Jacoline Steegstra